Infobrev till föräldrar höst 2014

Information till föräldrarna

Hej!

Vi har kommit igång med vår verksamhet, både i Jomala och i Godby, och grupperna börjar få sina former.

Detta händer i höst:

  • Scouthalsdukar kommer att delas ut i oktober, de första märkena i november. Scouttröjor finns att köpa på kårlokalen och kostar 20 euro. Man måste inte ha en scouttröja.
  • Lördag 8/11 kl.12-15.30 Ingby bergen i Jomala

Aktivitetsdag för vargungar och äventyrsscouter från hela Åland. Vi har olika friluftsaktiviteter tillsammans med andra scouter. Mer info och anmälningsblankett kommer senare.

  • Lördag 8/11 – söndag 9/11 Övernattning i skogen för pappor och barn.

Inför fars dag ordnar Finströms sjöscouter tillsammans med Jomala församling en övernattning i tältkåta för endast för pappor och barn. Samling 8/11 kl.16 vid Olofsgården i Jomala och avslutning i samband med farsdagsgudstjänsten i Jomala kyrka söndag 9/11 kl.11.

Mer info och anmälningsblankett kommer senare.

  • Lördag 13/12 kl.18.30 Fackling vid Lucia-konserten i Finströms kyrka.
  • Försäljning av adventskalendrar (se mera info nedan)
  • Medlemsavgiften

Medlemsavgiften i Finströms sjöscouter r.f. är 22 euro per barn (18 euro för syskon till betalande medlem) och betalas till 660100-1104488.

IBAN: FI06 6601 0001 1044 88

BIC: AABAFI22

Märk inbetalningen med barnets namn och medlemsavgift höst 2014.

Scouter i hela Finland säljer ända sedan 1947 adventskalendrar för att samla in pengar till verksamheten. Det är inte julkalendrar med godis eller lotterinummer, utan gammaldags adventskalendrar med vackra bilder bakom varje lucka, faktiskt Finlands enda äkta adventskalender!

Alla scouter och vargungar får med sig fem kalendrar hem, som man får sälja på egen hand eller tillsammans med en kompis. Försäljningspriset är 7 euro, och pengarna stöder scoutverksamhet på Åland och i Finland. Klarar man av att sälja alla sina fem kalendrar får man ett speciellt märke för den prestationen. (Säljer man i par med någon annan skall alla tio kalendrar vara sålda för att båda skall få varsitt märke.) Om man inte lyckas sälja alla fem, kan man lämna tillbaka de osålda kalendrarna. Kalendrarna får inte säljas efter den 5/12, så om man tidigt märker att det inte kommer att gå att sälja, kan man ge tillbaka de osålda kalendrarna och låta någon annan försöka sälja dem istället.

Den som lyckas sälja 15 kalendrar får ett märke OCH en specialgjord scout-Angry Birds tallrik. Finströms sjöscouter får returnera max 35% av sina beställda kalendrar, så därför ber vi er föräldrar att först diskutera saken med era barn om de är intresserade av att försöka sälja 15 kalendrar. Vill någon göra ett försök på 15 kalendrar, så meddela Fredrik senast måndag 29/9.

Vi kommer att träna på att ringa på dörren, erbjuda kalendrar, att ta betalt och ge rätt växel tillbaka.

I december samlar vi in pengarna från de sålda kalendrarna, genom att barnen tar med kontanter till något av mötena – en viktig övning i att ta ansvar!

Att sälja kalendrar är också en övning i att vara artig, vänlig och ”scoutig” mot andra människor. Påminn gärna era barn om att hälsa goddag/godkväll och att önska en fortsatt trevlig höst eller en god adventstid eller liknande till de människor som köpt kalendrar. Även de som inte vill köpa skall få ett vänligt ord till avsked!

Scouthalsduken skall vara på då man säljer, så att det inte blir oklart vilken organisation som säljer och som man representerar.

Är det något ni undrar över eller har synpunkter på, hör av er till oss.

Hälsningar,

Fredrik Erlandsson

Kårchef Finströms sjöscouter r.f.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s